Pořád ty vaše sklapovačky...

Jak tak projíždím různé blogy a komentáře na nich, čím dál častěji narážím na měsíční plány cvičení typu - 1. den 30 sklapovaček, ..., 31. den - 320 sklapovaček. A holky jsou strašně nadšený, píšou, jak se do toho zapojí a jak se těší, že budou mít po měsíci bříško bez jediného špíčku.

Je fajn, když se holky rozhodnou cvičit, škoda jen, že si neuvědomují, že sklapovačky prováděné každý den je špeku na břiše nezbaví. Nemluvě o tom, že po nějakém čase stále opakované cviky tělu zevšední a pozbývají účinnosti. Cviky cílené na určitou partii vám pomůžou zpevnit svaly, ne však zhubnout určitou část těla. Takže pokud budete provádět cviky na stehna, které jsou vaší nejproblémovější partií, ve výsledku můžete vypadat ještě monstrózněji, protože vám narostou svaly a nohy budou vypadat ještě tlustější.


Pokud chcete zhubnout, zařaďte do svého plánu cardio trénink. TOP 10 cardio cvičení podle webu fitkul.cz:
  1. Běh
  2. Běh na lyžích
  3. Cyklistika
  4. Eliptický trenažér
  5. Plavání
  6. Step aerobik
  7. Veslovací trenažér
  8. Kickbox
  9. Chůze
  10. Skákání přes švihadlo
Můžete vyzkoušet i cardio programy od Jillian - Cardio Kickbox nebo Boba Harpera - Body Rev/Cardio Conditioning a Ultimate Cardio Body. Ke cardiu připojte i posilování (celého těla, ne jen jedné partie), svaly vám totiž pomáhají spalovat tuky, i když zrovna necvičíte.

Méně rovná se více

Zapomeňte na stovky opakování jednoho cviku. Tím si maximálně tak ublížíte. Neplýtvejte svou energii na nesmyslné cviky, které vám zhubnout nepomohou. Nečekejte ani, že když začnete se cardiem, začne vám tuk mizet z oblasti, kde to nejvíce potřebujete. Pokud se vám tuky nejsnáze ukládaní na zadečku, budou z tama také nejhůře zmizet. S tím bohužel nic nenaděláte (je to totiž z větší části geneticky dané). Nemá smysl hořekovat nad tím, že se vám zmenšují prsa, když se potřebujete zbavit tuku na břiše. Nezbývá vám nic jiného než vytrvat, než si tělo začne brát energii z tuků vaší problémové partie. A nebojte se, ono začne. :)

Nezapomeňte, že 70% výsledků vašeho hubnutí tvoří zdravá strava! :)

0 komentářů: